Przepis na Włoska bruschetta

Dodano przez:
Ile porcji:
3
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1888
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Przekąski

Receptura została dodana w dniu: 27.06.2010
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2608 osób!
Smacznego!

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Włoska bruschetta?

Pomidory myjemy, obieramy ze skórki i kroimy w drobną kosteczkę. Dodajemy do nich starty parmezan, posiekane zioła, pokrojoną w drobną kostkę cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, polewamy oliwa, solimy i pieprzymy. Odstawiamy na około godz. , aby smaki się przegryzły. Bagietkę kroimy na kromki, skrapiamy po obu stronach oliwą i kładziemy na suchą, nagrzaną patelnię. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Następnie nakładamy masę z pomidorami. Można, ale nie trzeba: zapiekamy w piekarniku (180’c) ok 10-15 min. , aż ser się roztopi.

Podobne przepisy

Kanapka z baleronem

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2011-06-02

Dodany przez: pioge7

Kategoria: Przekąski

Placki ziemniaczane z sosem pomidorowym

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2012-02-27

Dodany przez: ewas135

Kategoria: Przekąski

Cukiniowa ryżowa przekąska

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2011-04-11

Dodany przez: bernika

Kategoria: Przekąski

Placuszki tuńczykowe

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-08-02

Dodany przez: onana

Kategoria: Przekąski

Krążki z sera i szynki

Ile porcji: 12

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2011-04-06

Dodany przez: Sylwiaa

Kategoria: Przekąski

Krakersy z tuńczykiem

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2012-02-29

Dodany przez: ewas135

Kategoria: Przekąski