Receptura została opublikowana w dniu: 29.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2883 odwiedzających!
Na zdrowie!
Biszkopt-żółtka oddzielić od białek. Żółtka wymieszać z octem i olejem. Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka, nadal ubijając (robotem). Na końcu dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, delikatnie połączyć używając do mieszania łyżki drewnianej. Piec w 180 st około 20-25 minut. Masa wiśniowa- na soku ugotować budynie i gorącą masę wylać na biszkopt. Gdy masa ostygnie ułożyć delicje. Pianka wiśniowa- galaretki rozpuścić w 2 szklankach wody i pozostawić do lekkiego stężenia. Śmietanę ubić według przepisów na opakowaniu. Wlać tężejącą galaretkę i wymieszać. Piankę wyłożyć na delicje. Udekorować według własnego pomysłu.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta