Mięso umyć, osuszyć, pokroić w porcje. Masło rozgrzać na patelni i podsmażyć na nim mięso, zdjąć je na talerz. Cebulę obrać, posiekać i zeszklić na tym samym maśle. Dodać mąkę, wino, posiekana natkę, całość rozprowadzić. Dodać mięso i dolać wodę, tak, by mięso było zakryte. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Całość gotować na małym ogniu przez 30 minut. Selera obrać, umyć, pokroić w kostkę, dodać do mięsa i gotować jeszcze przez godzinę. Śmietanę wymieszać z mąką, dodać do mięsa i gotować przez kolejne 5 minut. Doprawić ponownie do smaku.
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne