Przepis na Wieprzowina z selerem

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
120 min.
Czas przygotowania:
2 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
933
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Przepis została dodana w dniu: 20.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2634 osób!
Na zdrowie!

Składniki

Jak zrobić Wieprzowina z selerem?

Mięso umyć, osuszyć, pokroić w porcje. Masło rozgrzać na patelni i podsmażyć na nim mięso, zdjąć je na talerz. Cebulę obrać, posiekać i zeszklić na tym samym maśle. Dodać mąkę, wino, posiekana natkę, całość rozprowadzić. Dodać mięso i dolać wodę, tak, by mięso było zakryte. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Całość gotować na małym ogniu przez 30 minut. Selera obrać, umyć, pokroić w kostkę, dodać do mięsa i gotować jeszcze przez godzinę. Śmietanę wymieszać z mąką, dodać do mięsa i gotować przez kolejne 5 minut. Doprawić ponownie do smaku.

Podobne przepisy

Swojski baleron

Ile porcji: 19

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-08-15

Dodany przez: mati

Kategoria: Mięsne

Karczek z ziemniakami

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-07-22

Dodany przez: Bulma

Kategoria: Mięsne

Mielone z natką pietruszki

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2012-04-30

Dodany przez: ewas135

Kategoria: Mięsne

Zapiekanka z kurczakiem i bakłażanem

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2012-07-30

Dodany przez: hematyt

Kategoria: Mięsne

Kiełbaski smażone

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2012-03-31

Dodany przez: Asus

Kategoria: Mięsne

Mielona szynka z kiełbasą

Ile porcji: 7

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2011-12-27

Dodany przez: malina

Kategoria: Mięsne