Przepis na Wieorzowina z kapustą włoską

Dodano przez:
Ile porcji:
8
Łączny czas przyrządzania:
120 min.
Czas przygotowania:
2 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
715
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Receptura została dodana w dniu: 20.03.2010
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2782 osób!
Smacznego!

Składniki

  • wieprzowina 1,5 kg
  • kapusta włoska 60 dag
  • czerwona papryka 1/2 kg
  • pietruszka 30 dag
  • papryczki chilli 2 sztuki
  • czosnek 2 ząbki
  • oliwa 4 łyżki
  • mielona papryka 2 łyżki
  • mąka 3 łyżki
  • posiekana pietruszka 2 łyżki
  • cukier
  • kminek mielony
  • sól

Jak zrobić Wieorzowina z kapustą włoską?

Paprykę i pietruszkę należy obrać i pokroić na kawałki. Kapustę umyć, poszatkować, w garnku rozgrzać oliwę, podsmażyć warzywa z kminkiem, cukrem i solą. Dodać posiekane papryczki chilli i czosnek. Mięso opłukać, osuszyć i pokroić w kostkę. Obtoczyć w mące, papryce, ułożyć na warzywach w naczyniu żaroodpornym i zapiec przez 1, 5 godziny w temp. 180 stopni. Posypać natką.

Podobne przepisy

Makaron po wiejsku

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-06-27

Dodany przez: Natasza

Kategoria: Mięsne

Wątróbka z cebulką

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-07-25

Dodany przez: netha

Kategoria: Mięsne

Schabowe

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-08-06

Dodany przez: dabal03

Kategoria: Mięsne

Parówki drobiowe w cieście francuskim

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-06-27

Dodany przez: kanapka

Kategoria: Mięsne

Kaszanka na goraco

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-07-09

Dodany przez: danusia19671

Kategoria: Mięsne

Mielone kotlety z żółtym serem

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-07-04

Dodany przez: netha

Kategoria: Mięsne