Przepis na Wieorzowina z kapustą włoską

Dodano przez:
Ile porcji:
8
Łączny czas przyrządzania:
120 min.
Czas przygotowania:
2 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
726
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Składniki

  • wieprzowina 1,5 kg
  • kapusta włoska 60 dag
  • czerwona papryka 1/2 kg
  • pietruszka 30 dag
  • papryczki chilli 2 sztuki
  • czosnek 2 ząbki
  • oliwa 4 łyżki
  • mielona papryka 2 łyżki
  • mąka 3 łyżki
  • posiekana pietruszka 2 łyżki
  • cukier
  • kminek mielony
  • sól

Jak zrobić Wieorzowina z kapustą włoską?

Paprykę i pietruszkę należy obrać i pokroić na kawałki. Kapustę umyć, poszatkować, w garnku rozgrzać oliwę, podsmażyć warzywa z kminkiem, cukrem i solą. Dodać posiekane papryczki chilli i czosnek. Mięso opłukać, osuszyć i pokroić w kostkę. Obtoczyć w mące, papryce, ułożyć na warzywach w naczyniu żaroodpornym i zapiec przez 1, 5 godziny w temp. 180 stopni. Posypać natką.

Podobne przepisy

Makaron razowy z sosem mięsnym

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-03-18

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Mięsne

Gulasz a’la węgierski – z fasolą

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-09-05

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Mięsne

Gulasz domowy

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-05-05

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Mięsne

Sos schabowy

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-06-10

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Roladki z piersi kurczaka

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-09-23

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Karkówka pieczona

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-01-04

Dodany przez: Bocja

Kategoria: Mięsne