Do miski wkładamy wszystkie składniki na bułeczki oprócz masła. Masło rozpuszczamy w rondelku zanim dodamy do reszty. Wszystko mieszamy, a następnie przekładamy na stolnicę i wyrabiamy. Ciasto wkładamy do miski, przykrywam ściereczką, odstawiamy w ustronne miejsce na 1 h aby wyrosło.
Wyjmujemy wyrośnięte ciasto, chwilkę wyrabiamy, a następnie dziele na 12-15 części. Z każdej części formujemy kulkę i spłaszczamy je na placuszki. Odstawiamy pod ściereczką na 40 minut by podrosły. Smarujemy rozkłóconym jajkiem. Wstawiamy do nagrzanego do 200 c piekarnika i pieczemy przez 15 minut.
Bułeczki odstawiamy aby przestygły. Kroimy na pół, smarujemy masłem następne kładziemy rukolę, pokrojonego pomidora, pokrojoną rzodkiewkę i cebulką. Przyprawiamy
Kategoria: Zimny bufet
Kategoria: Zimny bufet
Kategoria: Zimny bufet
Kategoria: Zimny bufet
Kategoria: Zimny bufet
Kategoria: Zimny bufet