Przepis na Wątróbka z jabłkami w sosie malinowym

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
180 min.
Czas przygotowania:
3 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
2814
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Zdjęcia

Składniki

sos

  • czerwone wino 60 ml
  • maliny 150 g
  • cukier lub miód 2 łyżeczki

Jak zrobić Wątróbka z jabłkami w sosie malinowym?

Wątróbkę myjemy, osuszamy i czyścimy z tłuszczu i błonek, zalewamy mlekiem i odstawiamy na 3 godziny. Po tym czasie odcedzamy wątróbkę z mleka i płuczemy w wodzie. Smażymy ją na maśle, przyprawiamy solą i pieprzem. Gdy wątróbka lekko się zetnie dodajemy obrane i pokrojone w ósemki jabłka. Dusimy do chwili, aż jabłka będą miękkie, wtedy dodajemy miód, krupnik (alkohol). Sos: maliny mieszamy z czerwonym winem i miodem, doprowadzamy do wrzenia i mieszamy aż miód lub cukier rozpuści się. Wątróbkę podajemy ułożoną na jabłkach i skropioną sosem malinowym.

Podobne przepisy

Gołabki z mięsem

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-07-31

Dodany przez: malinka

Kategoria: Mięsne

Filet z cebulką do makaronu

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-03-01

Dodany przez: Junior

Kategoria: Mięsne

Kurczak z galaretą

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 100 min.

Data dodania: 2022-11-07

Dodany przez: Marta1986

Kategoria: Mięsne

Krucha przekąska

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 1460 min.

Data dodania: 2022-12-08

Dodany przez: malina

Kategoria: Mięsne

Devolay

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-07-21

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Mięsne

Farszyk na kluchy

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 9 min.

Data dodania: 2024-03-02

Dodany przez: mati

Kategoria: Mięsne