Przepis na Wątróbka z boczkiem

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
807
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Składniki

  • wątróbka drobiowa 60 dag
  • mąka 2 łyżki
  • wędzony boczek 20 dag
  • olej do smażenia
  • masło 1 łyżka
  • sok jabłkowy 1 szklanka
  • majeranek 1 łyżka
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Jak zrobić Wątróbka z boczkiem?

Wątróbkę oczyszczamy z błon i kroimy na kawałki. Oprószamy mąką. Boczek kroimy w cienkie paski. Na głębokiej patelni rozgrzewamy olej, na którym obsmażamy wątróbki. Wątróbki przekładamy na talerzyk i trzymamy w cieple. Do tłuszczu na patelni dodajemy masło i smażymy boczek, po kilku minutach dodajemy wątróbki. Następnie wlewamy podgrzany sok jabłkowy i wsypujemy majeranek. Dusimy pod przykryciem do czasu aż wątróbki będą miękkie. Na koniec solimy i pieprzymy do smaku.

Podobne przepisy

Pierś indyka pieczona

Ile porcji: 4

Data dodania: 2024-01-13

Dodany przez: dorlill

Kategoria: Mięsne

Omlet z parówką

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-05-03

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Mięsne

Kurczakowe lasagne

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-04-10

Dodany przez: samanta

Kategoria: Mięsne

Udka na ostro

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-07-19

Dodany przez: malinka

Kategoria: Mięsne

Gęś po polsku

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-07-30

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Mięsne

Piersi z kurczaka z cukinią

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-01-23

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Mięsne