Przepis na Wątróbka z boczkiem

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
854
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Składniki

  • wątróbka drobiowa 60 dag
  • mąka 2 łyżki
  • wędzony boczek 20 dag
  • olej do smażenia
  • masło 1 łyżka
  • sok jabłkowy 1 szklanka
  • majeranek 1 łyżka
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Jak zrobić Wątróbka z boczkiem?

Wątróbkę oczyszczamy z błon i kroimy na kawałki. Oprószamy mąką. Boczek kroimy w cienkie paski. Na głębokiej patelni rozgrzewamy olej, na którym obsmażamy wątróbki. Wątróbki przekładamy na talerzyk i trzymamy w cieple. Do tłuszczu na patelni dodajemy masło i smażymy boczek, po kilku minutach dodajemy wątróbki. Następnie wlewamy podgrzany sok jabłkowy i wsypujemy majeranek. Dusimy pod przykryciem do czasu aż wątróbki będą miękkie. Na koniec solimy i pieprzymy do smaku.

Podobne przepisy

Zraziki z mięsa mielonego z kalafiorem

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-11-26

Dodany przez: enia

Kategoria: Mięsne

Patelnia kolacyjna

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2022-10-14

Dodany przez: enia

Kategoria: Mięsne

Wątróbka pachnąca cebulką

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-01-06

Dodany przez: beatkaa153

Kategoria: Mięsne

Zapiekane tłuścioszki

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-12-16

Dodany przez: ewas135

Kategoria: Mięsne

Gulasz warzywny

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-07-13

Dodany przez: malinka

Kategoria: Mięsne

Ziemniaki duszone z cebulą i kiełbasą

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2024-03-13

Dodany przez: Psotka

Kategoria: Mięsne