Przepis na Wątróbka z boczkiem

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
780
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Składniki

  • wątróbka drobiowa 60 dag
  • mąka 2 łyżki
  • wędzony boczek 20 dag
  • olej do smażenia
  • masło 1 łyżka
  • sok jabłkowy 1 szklanka
  • majeranek 1 łyżka
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Jak zrobić Wątróbka z boczkiem?

Wątróbkę oczyszczamy z błon i kroimy na kawałki. Oprószamy mąką. Boczek kroimy w cienkie paski. Na głębokiej patelni rozgrzewamy olej, na którym obsmażamy wątróbki. Wątróbki przekładamy na talerzyk i trzymamy w cieple. Do tłuszczu na patelni dodajemy masło i smażymy boczek, po kilku minutach dodajemy wątróbki. Następnie wlewamy podgrzany sok jabłkowy i wsypujemy majeranek. Dusimy pod przykryciem do czasu aż wątróbki będą miękkie. Na koniec solimy i pieprzymy do smaku.

Podobne przepisy

Krokiety z andrutów

Ile porcji: 20

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-02-28

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Mięsne

Trójkąty z nadzieniem mięsnym

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2024-01-22

Dodany przez: onana

Kategoria: Mięsne

Andaluzyjski kurczak

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-04-09

Dodany przez: weramera

Kategoria: Mięsne

Golonka pieczona z piwem

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-12-14

Dodany przez: krokodyl

Kategoria: Mięsne

Kluski śląskie z sosem mięsnym

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 90 min.

Data dodania: 2022-09-21

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Schabowy z żółtkami

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-09-28

Dodany przez: lewewelina23

Kategoria: Mięsne