Przepis na Wątróbka w sosie własnym

Dodano przez:
Ile porcji:
5
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1902
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Przepis została opublikowana w dniu: 21.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2943 osób!
Bon Appétit!

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Wątróbka w sosie własnym?

Wątróbkę umyć, usunąć błony i pokroić na połówki. Kawałki wrzucić do garnka z wodą, dodać ziele angielskie i liść laurowy. Doprawić do smaku. Na masełku zeszklić cebulę posiekaną w kosteczkę i czosnek. Zeszkloną cebulę dodać do wątróbki. Całość dusić ok 30 min. Pod koniec duszenia zagęścić mąką i jeszcze raz doprawić do smaku. Podawać z bułką, kaszą lub ziemniakami.

Podobne przepisy

Pieczona golonka z chrupiącą skórką

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 1030 min.

Data dodania: 2011-12-04

Dodany przez: VoytekK

Kategoria: Mięsne

Grillowane piersi z kurczaka

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-06-23

Dodany przez: Wiera

Kategoria: Mięsne

Biała kiełbasa z wody

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-08-15

Dodany przez: Junior

Kategoria: Mięsne

Gęś pieczona z jabłkami i majonezem

Ile porcji: 24

Data dodania: 2022-08-04

Dodany przez: onana

Kategoria: Mięsne

Mielone z kurkami

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-07-30

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Mięsne

Rolada wieprzowa

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-07-19

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne