Przepis na Wątróbka w sosie własnym

Dodano przez:
Ile porcji:
5
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1954
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Wątróbka w sosie własnym?

Wątróbkę umyć, usunąć błony i pokroić na połówki. Kawałki wrzucić do garnka z wodą, dodać ziele angielskie i liść laurowy. Doprawić do smaku. Na masełku zeszklić cebulę posiekaną w kosteczkę i czosnek. Zeszkloną cebulę dodać do wątróbki. Całość dusić ok 30 min. Pod koniec duszenia zagęścić mąką i jeszcze raz doprawić do smaku. Podawać z bułką, kaszą lub ziemniakami.

Podobne przepisy

Oszczędny kotlet

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 25 min.

Data dodania: 2022-12-28

Dodany przez: hematyt

Kategoria: Mięsne

Gulasz wieprzowo- jarzynowy

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-06-28

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Sos z mięsa mielonego

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-01-21

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Mięsne

Słoninka swojska solona

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-12-04

Dodany przez: CEZARY

Kategoria: Mięsne

Gyros do frytek

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-07-31

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Mięsne

Kebab w naleśniku kukurydzianym

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-08-01

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Mięsne