Przepis na Wątróbka w musztardzie

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1535
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Receptura została dodana w dniu: 13.05.2011
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2541 osób!
Smacznego!

Składniki

  • wątróbki drobiowe 0,75 kg
  • cebula 3 szt
  • jabłka 3 szt
  • mąka 2 łyżki
  • masło 2 łyżki
  • olej do smażenia
  • śmietana 12% 1 szklanka
  • maggi 2 łyżki
  • musztarda 2 łyżki
  • szczypiorek siekany 2 łyżki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Jak zrobić Wątróbka w musztardzie?

Wątróbkę opłukujemy, oczyszczamy i kroimy na kawałki. Cebule obieramy i kroimy w piórka. Jabłka myjemy, wydrążamy gniazda nasienne i kroimy ze skórką na plasterki, oprószamy mąką. Na patelni topimy masło i obsmażamy na nim jabłka. Jabłka przekładamy na talerz a na tym samym tłuszczu szklimy cebulę. Cebulę przekładamy na talerz a na patelnię dodajemy olej i smażymy na nim wątróbkę. Oprószamy solą i pieprzem. Śmietanę mieszamy z maggi i musztardą, podgrzewamy, doprawiamy do smaku. Na talerzach układamy porcje jabłek, na nich wątróbkę, dekorujemy cebulką, polewamy sosikiem, posypujemy szczypiorkiem.

Podobne przepisy

Zawijane piersi z papryką

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2012-02-21

Dodany przez: malina

Kategoria: Mięsne

Schab pieczony

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-06-23

Dodany przez: ondrasz

Kategoria: Mięsne

Kotleciki drobiowo-indycze

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2011-05-22

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Udko w majeranku

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-07-12

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Mięsne

Piersi z kurczaka z serem pleśniowym

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-08-02

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Mięsne

Schabowe z piersi indyka

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-08-01

Dodany przez: robbo

Kategoria: Mięsne