Wątróbkę opłukujemy, oczyszczamy i kroimy na kawałki. Cebule obieramy i kroimy w piórka. Jabłka myjemy, wydrążamy gniazda nasienne i kroimy ze skórką na plasterki, oprószamy mąką. Na patelni topimy masło i obsmażamy na nim jabłka. Jabłka przekładamy na talerz a na tym samym tłuszczu szklimy cebulę. Cebulę przekładamy na talerz a na patelnię dodajemy olej i smażymy na nim wątróbkę. Oprószamy solą i pieprzem. Śmietanę mieszamy z maggi i musztardą, podgrzewamy, doprawiamy do smaku. Na talerzach układamy porcje jabłek, na nich wątróbkę, dekorujemy cebulką, polewamy sosikiem, posypujemy szczypiorkiem.
Ile porcji: 10
Czas przyrządzenia: 120 min.
Data dodania: 2024-03-23
Dodany przez: malg0kolczyk0wnia
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne