Przepis na Wątróbka w majeranku

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
105 min.
Czas przygotowania:
75 m
Czas smażenia:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1244
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Składniki

Jak zrobić Wątróbka w majeranku?

Wątróbkę namoczyć w mleku co najmniej godzinę. Jabłko obrać i pokroić w dużą kostkę, cebulę pokroić na ósemki. Wątróbkę wyjąć z mleka i obtoczyć w majeranku. Smalec rozgrzać na patelni wrzucić wątróbkę i podsmażyć. Dodać cebulę i smażyć razem na małym ogniu ok. 10 minut co jakiś czas mieszając. Kiedy wątróbka będzie już usmażona dodać jabłka i piec jeszcze ok. 3- 5 minut, aby jabłka się nie rozpiekły. Przed podaniem posolić.

Podobne przepisy

Filet z cebulką do makaronu

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-03-01

Dodany przez: Junior

Kategoria: Mięsne

Schab ze śliwkami

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-02-13

Dodany przez: kermit

Kategoria: Mięsne

Szynka z sosem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-05-14

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Szynka pieczona swojska

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 180 min.

Data dodania: 2023-04-21

Dodany przez: monika4

Kategoria: Mięsne

Gołąbki z kaszy jaglanej

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-09-23

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Pierś kurczaka z sosem meksykańskim

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2024-01-23

Dodany przez: onana

Kategoria: Mięsne