Przepis została opublikowana w dniu: 16.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2783 osób!
Na zdrowie!
Wątróbkę drogową umyć, oczyścić, a cielęcą dodatkowo pokroić na plastry i włożyć na 30 minut do mleka. Jabłka oczyścić, pokroić na cząstki i skropić sokiem z cytryny. Usmażyć je na złoto na połowie masła. Zdjąć z patelni. Osuszone plastry wątroby oprószyć pieprzem i solą, obłożyć plasterkami boczku, listkami szałwii i przypiąć wykałaczkami. Na patelni rozgrzać resztę masła. Włożyć wątróbki i zrumienić je z obu stron. Ułożyć na talerzach, obłożyć jabłkami.
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne