Kalafior i brokuł gotujemy 5 min w lekko osolonej wodzie, odsączamy i dzielimy na różyczki. Pomidory obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Papryki oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy również w kosteczkę. Posiekaną drobno cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek, podsmażamy na maśle, dodajemy pomidory, różyczki kalafiora i brokułu, papryki oraz odcedzoną kukurydzę. Wszystko razem dusimy 15-20 min. W natłuszczonym naczyniu żaroodpornym układamy warstwę makaronu, warzywa i znów warstwę makaronu. Śmietanę mieszamy z jajkami, dodajemy sól, pieprz, paprykę, żółty ser i zioła prowansalskie. Powstałym sosem zalewamy zapiekankę. Pieczemy 40 min. W temp. 180 stopni c.
Kategoria: Makarony
Kategoria: Makarony
Kategoria: Makarony
Kategoria: Makarony
Kategoria: Makarony