Cebulę należy obrać i pokroić w kostkę, następnie podsmażyć na rozgrzanym na patelni oleju. Wcześniej namoczone grzyby odcisnąć z wody, pokroić w paski i podsmażyć. Wszystkie składniki zemleć, dodać bułkę tartą, doprawić do smaku solą i pieprzem. Mąkę należy wyrobić z jajkiem, wodą i solą. Ciasto należy rozwałkować, kroić na kwadraty o boku około 3 cm, nakładać na nie farsz i składać po przekątnej, brzegi sklejać, następnie połączyć ze sobą dwa rogi trójkąta i zlepić w uszko. Uszka wrzucać na delikatnie posolony wrzątek i gotować do momentu, aż wypłyną na powierzchnię, odcedzić. Podawać z barszczem.
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie