Przepis na Udźce z kurczaka z boczkiem i musztardą

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
90 min.
Czas przygotowania:
90 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
2951
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Udźce z kurczaka z boczkiem i musztardą?

Udka umyć i osuszyć. Natrzeć przyprawami i zmiażdżonym czosnkiem. Włożyć kurczaka do naczynia żaroodpornego i podlać wodą i piec około 20 minut. Potem na kurczaka nałożyć plastry boczku i nałożyć musztardę na całości, posypać tymiankiem. Kurczaka piec około 40 godziny.

Przed samym wyjęciem z piekarnika zdjąć górę z naczynia żaroodpornego i włączyć termoobieg na 10 minut, aby mięso się zarumieniło.

Podobne przepisy

Kurczak z sosem miętowym

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-09-04

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Mięsne

Kolorowy makaron z indykiem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-03-21

Dodany przez: Teresa

Kategoria: Mięsne

Filet drobiowy w cieście

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-03-10

Dodany przez: sylwi

Kategoria: Mięsne

Kotlety z serem Izki

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2024-03-12

Dodany przez: Car

Kategoria: Mięsne

Masa mięsna na mielone

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-07-11

Dodany przez: danusia19671

Kategoria: Mięsne

Kiełbaski z grilla

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-11-17

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne