Przepis na Udźce z kurczaka z boczkiem i musztardą

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
90 min.
Czas przygotowania:
90 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
2980
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Udźce z kurczaka z boczkiem i musztardą?

Udka umyć i osuszyć. Natrzeć przyprawami i zmiażdżonym czosnkiem. Włożyć kurczaka do naczynia żaroodpornego i podlać wodą i piec około 20 minut. Potem na kurczaka nałożyć plastry boczku i nałożyć musztardę na całości, posypać tymiankiem. Kurczaka piec około 40 godziny.

Przed samym wyjęciem z piekarnika zdjąć górę z naczynia żaroodpornego i włączyć termoobieg na 10 minut, aby mięso się zarumieniło.

Podobne przepisy

Boczek grillowany

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-03-22

Dodany przez: gusiak22

Kategoria: Mięsne

Marynata do polędwiczek

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-12-22

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Mięsne

Potrawka mięsno – warzywna

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-08-04

Dodany przez: eva45

Kategoria: Mięsne

Kurczak Buffalo

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2023-01-09

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Kuchnia amerykańska

Jaskółcze gniazda

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-05-25

Dodany przez: monika4

Kategoria: Mięsne

Kotleciki cielęco-wieprzowe

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 50 min.

Data dodania: 2022-12-27

Dodany przez: halina

Kategoria: Mięsne