Przepis na Udźce z kurczaka z boczkiem i musztardą

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
90 min.
Czas przygotowania:
90 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
3012
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Udźce z kurczaka z boczkiem i musztardą?

Udka umyć i osuszyć. Natrzeć przyprawami i zmiażdżonym czosnkiem. Włożyć kurczaka do naczynia żaroodpornego i podlać wodą i piec około 20 minut. Potem na kurczaka nałożyć plastry boczku i nałożyć musztardę na całości, posypać tymiankiem. Kurczaka piec około 40 godziny.

Przed samym wyjęciem z piekarnika zdjąć górę z naczynia żaroodpornego i włączyć termoobieg na 10 minut, aby mięso się zarumieniło.

Podobne przepisy

Pierś kurczaka dotowana na parze

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-01-10

Dodany przez: robbo

Kategoria: Mięsne

Żeberka grillowane na ostro

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-03-01

Dodany przez: aadasik

Kategoria: Mięsne

Kotleciki mięsno – rybne

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-02-20

Dodany przez: kermit

Kategoria: Mięsne

Obiad II

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-02-12

Dodany przez: lewewelina23

Kategoria: Mięsne

Pieprzny tokány

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 70 min.

Data dodania: 2022-11-01

Dodany przez: bernika

Kategoria: Mięsne

Kurczak po tajsku

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-03-12

Dodany przez: kassik

Kategoria: Mięsne