Przepis na Udka z kurczaka pieczone w „rękawie”

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
60 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
8015
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Przepis została dodana w dniu: 24.03.2011
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2463 odwiedzających!
Bon Appétit!

Zdjęcia

Składniki

Akcesoria

  • rękaw do pieczenia

Jak zrobić Udka z kurczaka pieczone w „rękawie”?

Udka umyć, natrzeć przyprawami (majeranek, papryka, sól, pieprz, czosnek), odstawić przyprawione mięsko do lodówki do dnia następnego, aby dobrze przeszło przyprawami. Wsadzić do rękawa do pieczenia. Na wierzchu położyć kawałki masła. Zamknąć szczelnie rękaw. Piec przez 60 minut (na 10 min przed końcem można otworzyć jeden z końców rękawa – skórka stanie się bardziej chrupka).

Podobne przepisy

Golonka na kapuście

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 180 min.

Data dodania: 2022-07-19

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Roladki z pieczarkami

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-07-04

Dodany przez: netha

Kategoria: Mięsne

Danie drobiowo ryżowe

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2011-11-10

Dodany przez: Emila

Kategoria: Mięsne

Pieczeń cielęca

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-06-27

Dodany przez: Harry_Pioter

Kategoria: Mięsne

Kurczak w marynacie czosnkowej

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-06-28

Dodany przez: daktyl

Kategoria: Mięsne

Zapiekanka z ryżem

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-08-01

Dodany przez: robbo

Kategoria: Mięsne