Z bułki tartej i przypraw przygotowujemy panierkę. Fileta z indyka opłukujemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy na kawałki, lekko rozbijamy a następnie panierujemy w jajku a potem w panierce. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy mięso na złoty kolor z każdej strony. Kapustę oczyszczamy i szatkujemy. Przekładamy do rondelka, wlewamy wodę i sok z cytryny, dodajemy smalec, cukier i sól. Marchew obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach, dodajemy do kapusty. Por oczyszczamy i kroimy w półtalarki i również dodajemy do kapusty. Mieszamy, doprawiamy do smaku i gotujemy do miękkości. Na talerzach układamy porcję kapusty z warzywami a na nich kawałki mięsa. Możemy posypać zieleniną.
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne