Przepis na Udka po prowansalsku

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
120 min.
Czas przygotowania:
2 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
1221
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Składniki

Jak zrobić Udka po prowansalsku?

Ząbki czosnku przeciskamy przez praskę. Udka kurczaka myjemy, osuszamy, nacieramy solą, pieprzem oraz czosnkiem. Posypujemy ziołami prowansalskimi i odstawiamy w chłodne miejsce na godzinę. Pomidory kroimy na niewielkie cząstki. Cebulę obieramy i grubo kroimy. Następnie udka układamy w naczyniu żaroodpornym, skrapiamy oliwą. Pieczemy godzinę w temp. 180*c. W połowie czasu pieczenia do udek dodajemy pokrojone pomidory oraz cebulę. Całość podlewamy koncentratem pomidorowym. Po upieczeniu podajemy na gorąco z ulubioną surówką.

Podobne przepisy

Kaszanka z boczkiem

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-01-02

Dodany przez: agnieszka13

Kategoria: Mięsne

Mielone kotlety wieprzowo-wołowe

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-03-04

Dodany przez: daktyl

Kategoria: Mięsne

Kotleciki mielone z niespodzianką

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2022-12-30

Dodany przez: ewas135

Kategoria: Mięsne

Mielone gotowane na parze

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2022-12-07

Dodany przez: malina

Kategoria: Mięsne

Filety z kurczaka na młodej kapuście z dodatkami

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-10-02

Dodany przez: enia

Kategoria: Mięsne

Łopatka z cebulką

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-12-24

Dodany przez: ewas135

Kategoria: Mięsne