Przepis na Udka po prowansalsku

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
120 min.
Czas przygotowania:
2 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
1191
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Receptura została opublikowana w dniu: 03.02.2024
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2911 odwiedzających!
Smacznego!

Składniki

Jak zrobić Udka po prowansalsku?

Ząbki czosnku przeciskamy przez praskę. Udka kurczaka myjemy, osuszamy, nacieramy solą, pieprzem oraz czosnkiem. Posypujemy ziołami prowansalskimi i odstawiamy w chłodne miejsce na godzinę. Pomidory kroimy na niewielkie cząstki. Cebulę obieramy i grubo kroimy. Następnie udka układamy w naczyniu żaroodpornym, skrapiamy oliwą. Pieczemy godzinę w temp. 180*c. W połowie czasu pieczenia do udek dodajemy pokrojone pomidory oraz cebulę. Całość podlewamy koncentratem pomidorowym. Po upieczeniu podajemy na gorąco z ulubioną surówką.

Podobne przepisy

Rolada z indyka

Ile porcji: 24

Data dodania: 2023-05-17

Dodany przez: madi356

Kategoria: Mięsne

Mielone z żółtym serem

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-10-04

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Pieczone indycze udźce

Ile porcji: 24

Data dodania: 2023-10-24

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Pieczeń klops

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-11-11

Dodany przez: enia

Kategoria: Mięsne

Mięsny sos z marchewką

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-09-21

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Cynaderki wieprzowe z jabłkiem

Ile porcji: 3

Data dodania: 2023-08-31

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Mięsne