Ciastka nie zawierają masła podwyższającego poziom cholesterolu więc są zdrowe i pozwalają na uniknięcie miażdżycy
Przepis została opublikowana w dniu: 21.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2614 osób!
Bon Appétit!
Zagotować 150 ml wody z olejem. Zestawić z ognia, dodać mąkę z proszkiem i sól, wymieszać. Mieszając gotować, aż ciasto zacznie odstawać od ścianek naczynia. Masę ostudzić, utrzeć z kolejno dodawanymi jajkami. Ciastem napełnić szpryckę, na blachę wyłożoną pergaminem wyciskać ptysie. Piec ok. 25 min w 180°c, ostudzić. Serek zmiksować z cukrem wanilinowym, dodać rozdrobnione owoce i wycisnąć na ptysie posypać cukrem pudrem lub położyć świeże całe owoce obok ptysi, czy na ptysie.
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery