Przepis na Tradycyjny chłodnik

Dodano przez:
Ile porcji:
3
Łączny czas przyrządzania:
20 min.
Czas przygotowania:
20 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
889
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zupy

Receptura została opublikowana w dniu: 24.02.2011
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2744 odwiedzających!
Bon Appétit!

Składniki

Jak zrobić Tradycyjny chłodnik?

Jajka gotujemy na twardo i studzimy. Botwinkę oczyszczamy, drobno kroimy. Wodę lekko solimy, słodzimy, dodajemy sok z cytryny i botwinkę. Zagotowujemy. Ogórki kroimy w kostkę, czosnek drobno siekamy. Rzodkiewki obieramy i kroimy w plasterki. Koperek i szczypiorek drobno siekamy. Zsiadłe mleko roztrzepujemy z jogurtem, dodajemy odcedzoną botwinkę, pokrojone w ćwiartki jajka, zieleniną, czosnek i ogórki. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem. Przed podaniem mocno chłodzimy.

Podobne przepisy

Grochówka z grzankami

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-07-20

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Zupy

Zupa pomidorowa z ryżem

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-07-05

Dodany przez: netha

Kategoria: Zupy

Lekka zupa wiosenna

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2011-05-05

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Zupy

Krupnik z kaszą jęczmienną

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-07-05

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Zupy

Zupa katnapur

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-06-30

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Zupy

Zupa jarzynowa z mrożonki

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-07-08

Dodany przez: netha

Kategoria: Zupy