Przepis na Tradycyjny chłodnik

Dodano przez:
Ile porcji:
3
Łączny czas przyrządzania:
20 min.
Czas przygotowania:
20 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
892
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zupy

Składniki

Jak zrobić Tradycyjny chłodnik?

Jajka gotujemy na twardo i studzimy. Botwinkę oczyszczamy, drobno kroimy. Wodę lekko solimy, słodzimy, dodajemy sok z cytryny i botwinkę. Zagotowujemy. Ogórki kroimy w kostkę, czosnek drobno siekamy. Rzodkiewki obieramy i kroimy w plasterki. Koperek i szczypiorek drobno siekamy. Zsiadłe mleko roztrzepujemy z jogurtem, dodajemy odcedzoną botwinkę, pokrojone w ćwiartki jajka, zieleniną, czosnek i ogórki. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem. Przed podaniem mocno chłodzimy.

Podobne przepisy

Żur z maślanki i śmietany

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2024-02-23

Dodany przez: alaaa

Kategoria: Zupy

Zakwas na żur

Ile porcji: 24

Data dodania: 2023-04-17

Dodany przez: Lukrecja

Kategoria: Zupy

Barszcz czerwony zabielany

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-12-25

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Zupy

Zupka błyskawiczna z parówką i grzankami

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-03-21

Dodany przez: kermit

Kategoria: Zupy

Kalafiorowa

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-01-28

Dodany przez: Zosiasamosia

Kategoria: Zupy

Fasolowy barszcz czerwony

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-12-16

Dodany przez: krokodyl

Kategoria: Zupy