Śliwki myjemy, osuszamy, przekrawamy na pół i usuwamy pestki. Jajka wbijamy do miski, roztrzepujemy za pomocą widelca i cały czas mieszając dodajemy mąkę, tak by nie powstały pęcherzyki powietrza. W garnku zagotowujemy wodę z odrobiną soli. Porcje ciasta wrzucamy łyżką do wrzątku i gotujemy ok. 3-4 min na małym ogniu. Wyjmujemy łyżką cedzakową i rozkładamy na talerzach. Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła i przesmażamy na nim śliwki. Na osobnej patelni rozgrzewamy resztę masła, dodajemy bułkę tartą i robimy zasmażkę. Śliwki rozkładamy na kluskach i polewamy zasmażką. Posypujemy cukrem i cynamonem.
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie