Przepis została dodana w dniu: 17.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2348 odwiedzających!
Smacznego!
Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną pianę, dodawać po jednym żółtku i powoli dosypywać cukier. Ubijać do momentu, aż cukier się rozpuści. Następnie dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i całość dokładnie wymieszać. Blaszkę wysmarować tłuszczem, wysypać mąką, przelać ciasto. Piec je przez około 35 minut w temp. 180 stopni. Ciasto przekroić na 3 jednakowe blaty. Mleko należy podgrzać i rozpuścić w nim cukier, następnie dodać pokruszone trufle i podgrzewać ciągle mieszając do momentu, aż cukierki się rozpuszczą. Masę wystudzić. Masło utrzeć z żółtkami i ciągle ubierając dodawać masę. Krem po przygotowaniu odstawić na godzinę do lodówki. Blaty biszkoptowe należy przełożyć kremem. Boki i wierzch ciasta należy posmarować kremem i wyrównać przy pomocy noża.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta