Przepis na Tort z truflami

Dodano przez:
Ile porcji:
8
Łączny czas przyrządzania:
120 min.
Czas przygotowania:
2 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
1016
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

Przepis została dodana w dniu: 17.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2348 odwiedzających!
Smacznego!

ciasto

krem

  • cukier 1/3 szklanki
  • mleko 1/2 szklanki
  • żółtka 3 sztuki
  • masło 30 dag
  • cukierki truflowe 30 dag

Jak zrobić Tort z truflami?

Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną pianę, dodawać po jednym żółtku i powoli dosypywać cukier. Ubijać do momentu, aż cukier się rozpuści. Następnie dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i całość dokładnie wymieszać. Blaszkę wysmarować tłuszczem, wysypać mąką, przelać ciasto. Piec je przez około 35 minut w temp. 180 stopni. Ciasto przekroić na 3 jednakowe blaty. Mleko należy podgrzać i rozpuścić w nim cukier, następnie dodać pokruszone trufle i podgrzewać ciągle mieszając do momentu, aż cukierki się rozpuszczą. Masę wystudzić. Masło utrzeć z żółtkami i ciągle ubierając dodawać masę. Krem po przygotowaniu odstawić na godzinę do lodówki. Blaty biszkoptowe należy przełożyć kremem. Boki i wierzch ciasta należy posmarować kremem i wyrównać przy pomocy noża.

Podobne przepisy

Chałka

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-09-04

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Ciasta

Puszyste ciasto białkowe

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 145 min.

Data dodania: 2022-10-22

Dodany przez: Marta1986

Kategoria: Ciasta

Zakwas z mąki zytniej

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-08-29

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Ciasta

Rogaliki z wiśniami

Ile porcji: 20

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-08-10

Dodany przez: enia

Kategoria: Ciasta

Ciasto pełnoziarniste na pizze

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-08-30

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Ciasta

Niebo-piekło

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-11-05

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Ciasta