Przepis na Tort z brukselką

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
120 min.
Czas przygotowania:
2 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
1015
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Jarskie

Składniki

Jak zrobić Tort z brukselką?

Brukselkę oczyścić z wierzchnich liści, opłukać osączyć. Drożdże połączyć z kilkoma łyżkami letniego mleka. Odstawić do wyrośnięcia. Mąkę, pozostałe mleko, margarynę, jajka i drożdże z mlekiem wyrobić na jednolite ciasto, pozostawić je do wyrośnięcia. Tortownicę posmarować tłuszczem i przełożyć do niej ciasto. Na cieście ułożyć brukselkę i nakryć pokrojonym w cienkie plastry boczkiem i posypać tartym serem. Piec ok. 40 minut w temp. 170 stopni. Podawać na ciepło.

Podobne przepisy

Zielone ziemniaki

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-02-17

Dodany przez: buba00

Kategoria: Jarskie

Racuchy z żurawiną

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-09-23

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Jarskie

Kluski śląskie ze słoniną

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-03-28

Dodany przez: borys82

Kategoria: Jarskie

Ziemniaki pieczone w pazłotku

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-05-10

Dodany przez: monika4

Kategoria: Jarskie

Mozarella

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-11-18

Dodany przez: Bulma

Kategoria: Jarskie

Cebula smażona na maśle

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-01-10

Dodany przez: robbo

Kategoria: Jarskie