Przepis na Tort z brukselką

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
120 min.
Czas przygotowania:
2 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
1005
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Jarskie

Receptura została dodana w dniu: 26.03.2010
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2710 osób!
Bon Appétit!

Składniki

Jak zrobić Tort z brukselką?

Brukselkę oczyścić z wierzchnich liści, opłukać osączyć. Drożdże połączyć z kilkoma łyżkami letniego mleka. Odstawić do wyrośnięcia. Mąkę, pozostałe mleko, margarynę, jajka i drożdże z mlekiem wyrobić na jednolite ciasto, pozostawić je do wyrośnięcia. Tortownicę posmarować tłuszczem i przełożyć do niej ciasto. Na cieście ułożyć brukselkę i nakryć pokrojonym w cienkie plastry boczkiem i posypać tartym serem. Piec ok. 40 minut w temp. 170 stopni. Podawać na ciepło.

Podobne przepisy

Kalafior z bułką tartą

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2022-07-01

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Jarskie

Bułki maślane (szakarac)

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-07-13

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Jarskie

Niby bigos

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2011-05-22

Dodany przez: ben-ka

Kategoria: Jarskie

Ziemniaczki z rzodkiewką

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 70 min.

Data dodania: 2011-07-18

Dodany przez: Marta1986

Kategoria: Jarskie

Pierogi z śliwkami

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-07-07

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Jarskie

Naleśniki przepis podstawowy

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-07-10

Dodany przez: ewasylwia

Kategoria: Jarskie