Przepis na Tiramisu z truskawkami

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1501
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta, Kuchnia włoska

Składniki

Jak zrobić Tiramisu z truskawkami?

Biszkoptami wykładamy formę, nasączamy je posłodzoną wodą wymieszaną z sokiem wyciśniętym z cytryny. Truskawki dokładnie myjemy, usuwamy szypułki i kroimy na kawałki (małe owoce mogą pozostać w całości). Ubijamy na sztywno śmietanę z cukrem waniliowym, następnie miksujemy ją z twarogiem. Galaretkę rozpuszczamy w szklance wrzątku, tężejącą wlewamy do twarogu. Wszystko dokładnie mieszamy, połowę masy wylewamy na biszkopty, następnie układamy truskawki, owoce przykrywamy kolejną warstwą nasączonych biszkoptów i wylewamy pozostałą masę twarogową. Ciasto wkładamy do lodówki do zastygnięcia.

Podobne przepisy

Ciasto z masą krówkową

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-05-01

Dodany przez: madi356

Kategoria: Ciasta

Brzoskwinie w galaretce na biszkopcie

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2024-02-11

Dodany przez: lewewelina23

Kategoria: Ciasta

Krem czekoladowy

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-06-12

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Ciasta

Babka z rodzynkami

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-04-19

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Ciasta

Rogaliki z gorzką czekoladą

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-11-17

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ciasta

Słodki „Salceson”

Ile porcji: 24

Data dodania: 2023-05-03

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Ciasta