Receptura została dodana w dniu: 22.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2415 osób!
Smacznego!
Biszkopt: białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Dodać żółtka i jeszcze ubijać. Następnie dodać mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia, wymieszać. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem blachy. Piec ok. 25 minut w temp. 170 stopni. Ostudzić i przekroić na trzy części. Masa cappuccino: mleko z budyniami i cukrem ugotować, by powstała masa. Margarynę utrzeć z gotowym, przestudzonym budyniem i zmiksować. Następnie dodać 4 łyżki kawy cappuccino i znów dokładnie, lecz ostrożnie zmiksować. Masę podzielić na trzy części. Jeżeli ciasto jest dla dorosłych można dodać trochę alkoholu do masy. Na blasze położyć pierwszą warstwę ciasta, następnie pierwszą część masy, później drugą warstwę ciasta i drugą część masy, i jako ostatnie trzecia warstwę ciasta i na to trzecią część masy. Cały wierzch posypać kawą. Pokrojone ciasto na kawałki można przyozdobić kleksem bitej śmietany. Najlepsze do popołudniowej kawki 🙂
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta