Przepis na Surówka obiadowa z kapusty kiszonej

Dodano przez:
Ile porcji:
5
Łączny czas przyrządzania:
15 min.
Czas przygotowania:
15 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1967
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Surówki

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Surówka obiadowa z kapusty kiszonej?

Kapustę kiszoną przelać dwukrotnie zimną wodą i odcisnąć. Pokroić ją drobniej. Kukurydzę osączyć z zalewy i połączyć z kapustą, dodać posiekaną czerwoną cebulę i startą na jarzynówce marchewkę. Z oliwy, soku z cytryny, soli, pieprzu i cukru przygotować sos, polać nim surówkę.

Podobne przepisy

Pekińska do obiadu

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-11-02

Dodany przez: beatkaa153

Kategoria: Surówki

Surówka marchewkowa z żurawiną

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 25 min.

Data dodania: 2022-09-12

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Surówki

Surówka na szybkiego

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2022-09-28

Dodany przez: PatrycjaDyderska

Kategoria: Surówki

Surówka z kalafiora i sera

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2024-01-14

Dodany przez: dorlill

Kategoria: Surówki

Rzodkiewka do obiadu

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-12-23

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Surówki

Surówka z kapusty pekińskiej z majonezem

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-10-14

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Surówki