Przepis na Surówka obiadowa z kapusty kiszonej

Dodano przez:
Ile porcji:
5
Łączny czas przyrządzania:
15 min.
Czas przygotowania:
15 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1923
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Surówki

Receptura została dodana w dniu: 23.03.2010
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2960 osób!
Na zdrowie!

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Surówka obiadowa z kapusty kiszonej?

Kapustę kiszoną przelać dwukrotnie zimną wodą i odcisnąć. Pokroić ją drobniej. Kukurydzę osączyć z zalewy i połączyć z kapustą, dodać posiekaną czerwoną cebulę i startą na jarzynówce marchewkę. Z oliwy, soku z cytryny, soli, pieprzu i cukru przygotować sos, polać nim surówkę.

Podobne przepisy

Surówka wiosenna

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-06-24

Dodany przez: aadasik

Kategoria: Surówki

Surówka z warzywami

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-07-25

Dodany przez: Bulma

Kategoria: Surówki

Surówka z marchewki i selera

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2011-04-15

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Surówki

Surówka z kapuszty kiszonej i marchwi

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-07-22

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Surówki

Surówka z kapusty pekińskiej

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-06-27

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Surówki

Czerwona kapusta z majonezem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2022-07-27

Dodany przez: terenowa22

Kategoria: Surówki