Przepis na Surówka obiadowa z kapusty kiszonej

Dodano przez:
Ile porcji:
5
Łączny czas przyrządzania:
15 min.
Czas przygotowania:
15 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1934
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Surówki

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Surówka obiadowa z kapusty kiszonej?

Kapustę kiszoną przelać dwukrotnie zimną wodą i odcisnąć. Pokroić ją drobniej. Kukurydzę osączyć z zalewy i połączyć z kapustą, dodać posiekaną czerwoną cebulę i startą na jarzynówce marchewkę. Z oliwy, soku z cytryny, soli, pieprzu i cukru przygotować sos, polać nim surówkę.

Podobne przepisy

Surówka z pomidorami i ogórkami

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-11-18

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Surówki

Surówka wiosenna z młodej kapusty

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2022-09-29

Dodany przez: enia

Kategoria: Surówki

Surówka z marchewki i selera

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-09-07

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Surówki

Surówka z sałaty lodowej z rzodkiewką

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2022-09-22

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Surówki

Surówka z kapusty pekińskiej i kukurydzy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-01-07

Dodany przez: madi356

Kategoria: Surówki

Surówka z sałaty lodowej

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-06-18

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Surówki