Dymki czyścimy, kroimy na cząstki. Ryż gotujemy w osolonym wrzątku wg przepisu na opakowaniu. Mięso myjemy, suszymy. Oprószamy solą oraz pieprzem. Na dużej patelni stapiamy łyżkę masła, smażymy mięso z obu stron. Zdejmujemy z patelni. Do tłuszczu ze smażenia dodajemy pozostałe masło, szklimy dymki. Przekładamy na talerz. Masło oprószamy mąką, zasmażamy, dodajemy pastę curry, mieszamy. Stopniowo wlewamy bulion, mleko i winiak, podgrzewamy. Dodajemy miód, ponownie mieszamy. Sos przyprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy dymki, podgrzewamy. Na 4 talerzach układamy przygotowane steki i porcje ryżu. Polewamy sosem, posypujemy czerwonym pieprzem.
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne