Przepis na Stefanka

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
120 min.
Czas przygotowania:
2 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
11229
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Stefanka?

Z mąki, 3/4 szkl cukru, 1 margaryny, miodu, jajek i sody zagnieść ciasto. Podzielić na 3 części i upiec ok 15 min w 160 C.
Mleko zagotować z pozostałym cukrem i z cukrem waniliowym, dodać margarynę. Odstawić i wsypać kaszkę manną, dobrze wymieszać i znów zagotować.
Ciasto przekładać ciepłą masą.

Podobne przepisy

Jabłecznik z pianą

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-04-23

Dodany przez: monika4

Kategoria: Ciasta

Ciasto czekoladowe z kremem waniliowym

Ile porcji: 16

Czas przyrządzenia: 55 min.

Data dodania: 2023-01-03

Dodany przez: enia

Kategoria: Ciasta

Pianka do szarlotki

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2024-01-11

Dodany przez: robbo

Kategoria: Ciasta

Ciasteczka Torcikowe

Ile porcji: 9

Czas przyrządzenia: 80 min.

Data dodania: 2022-10-23

Dodany przez: Marta1986

Kategoria: Ciasta

Biszkopt zielony

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-07-06

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Ciasta

Wielkanocne makowce

Ile porcji: 30

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-09-20

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ciasta