Przygotowujemy biszkopt: jajka rozbijamy oddzielając białka od żółtek. Białka ubijamy z dodatkiem cukru. Następnie dodajemy żółtka i przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Dokładnie ale delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do natłuszczonej formy i pieczemy ok. 30 min w temp. 160 stopni c. Po upieczeniu biszkopt odstawiamy do wystudzenia. Przygotowujemy masę: białe czekolady roztapiamy w kąpieli wodnej i studzimy. Śmietanę ubijamy ze śnieżką, dodajemy kokos i wystudzone, roztopione czekolady. Wszystko dokładnie mieszamy. Biszkopt przecinamy wzdłuż na pół. Na pierwszą warstwę biszkoptu wykładamy połowę masy, przykrywamy drugim biszkoptem i na wierzch kładziemy resztę masy. Przygotowujemy polewę: czekoladę rozpuszczamy i dodajemy mleko, mieszamy. Powstałą polewą na wierzchu ciasta robimy esy floresy.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta