Przepis na Sos pieczarkowy domowy

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
2657
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Sosy

Receptura została dodana w dniu: 19.03.2010
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2163 osób!
Na zdrowie!

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Sos pieczarkowy domowy?

Pieczarki należy oczyścić opłukać, osuszyć, pokroić w plasterki i zmiksować w malakserze dodając do nich śmietanę. Wodę zagotować w rondelku, gdy zacznie się gotować dodać do niej pieczarki i dobrze roztrzepać miotełką, zagęścić zawiesiną z mąki. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Doprowadzić do wrzenia.

Podobne przepisy

Sos kawowy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-07-11

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Sosy

Sos grecki

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-07-09

Dodany przez: danusia19671

Kategoria: Sosy

Sos grzybowy

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-06-20

Dodany przez: ola

Kategoria: Sosy

Kremowy sos pieczarkowy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-07-27

Dodany przez: goofy9

Kategoria: Sosy

Sos orzechowy Haliny

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 10 min.

Data dodania: 2012-08-26

Dodany przez: halina

Kategoria: Sosy

Sosik czosnkowy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-07-27

Dodany przez: logmw

Kategoria: Sosy