Przepis na Sos pieczarkowy domowy

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
2670
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Sosy

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Sos pieczarkowy domowy?

Pieczarki należy oczyścić opłukać, osuszyć, pokroić w plasterki i zmiksować w malakserze dodając do nich śmietanę. Wodę zagotować w rondelku, gdy zacznie się gotować dodać do niej pieczarki i dobrze roztrzepać miotełką, zagęścić zawiesiną z mąki. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Doprowadzić do wrzenia.

Podobne przepisy

Sos pieczarkowo-musztardowy

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-12-10

Dodany przez: malina

Kategoria: Sosy

Pasta chili

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-01-08

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Sosy

Sos pomidorowy z kiełbasą

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-09-01

Dodany przez: Pola

Kategoria: Sosy

Sosik czosnkowy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-12-04

Dodany przez: logmw

Kategoria: Sosy

Sos szczawiowy

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-01-29

Dodany przez: zyzio

Kategoria: Sosy

Sos jagodowy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-06-23

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Sosy