Przepis na Sos pieczarkowo-mięsny

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1552
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Sosy

Receptura została dodana w dniu: 12.08.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2558 odwiedzających!
Na zdrowie!

Składniki

Jak zrobić Sos pieczarkowo-mięsny?

Cebulę i marchew obieramy i kroimy w kosteczkę.Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki. Olej rozgrzewamy z masłem i podduszamy cebulę. Dodajemy marchew, oregano, mięso i pieczarki.Smażymy na średnim ogniu aż mięso straci różowy kolor.Dodajemy koncentrat, bulion i wino. Sos doprawiamy do smaku i gotujemy ok. 10 min. na wolnym ogniu.Podajemy z makaronem świderki.

Podobne przepisy

Wątróbka z papryką w śmietanowym sosie

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2012-02-19

Dodany przez: malina

Kategoria: Sosy

Sos jagodowy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-07-08

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Sosy

Beszamel

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-07-03

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Sosy

Dip serowo-czosnkowy-ogórkowy

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2012-09-25

Dodany przez: foczka-ks

Kategoria: Sosy

Śliwkowy, pikantny sos

Ile porcji: 4

Data dodania: 2022-07-19

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Sosy

Sos tysiąca wysp

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-07-06

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Sosy