Przepis na Sos orzechowo- cebulowy

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
15 min.
Czas przygotowania:
15 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1480
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Sosy

Sos podaje się do pieczonego drobiu i ryb.

Receptura została dodana w dniu: 12.03.2010
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2578 osób!
Bon Appétit!

Składniki

Jak zrobić Sos orzechowo- cebulowy?

Szalotki należy obrać i drobno posiekać. Czosnek zmiażdżyć, na oliwie podsmażyć rozgnieciony czosnek i posiekane szalotki. Po 3 minutach dodać drobno posiekane orzechy, skórkę z cytryny i sok z cytryny. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Podobne przepisy

Sos z przecierem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2022-11-29

Dodany przez: Emila

Kategoria: Sosy

Zupka krem z pulpetami na serkach topionych

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-07-12

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Sosy

Sos beszamelowy z chrzanem

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-07-20

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Sosy

Sos chrzanowo- musztardowy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-09-08

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Sosy

Sos pomidorowy na zimno

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-01-17

Dodany przez: misia

Kategoria: Sosy

Sos ciemny

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-09-15

Dodany przez: lewewelina23

Kategoria: Sosy