Żółtka należy oddzielić od białek i utrzeć je z trzema łyżkami wrzątku, cukrem białym i cukrem waniliowym na puszystą masę. Białka jaj ubić na sztywną pianę. Mąkę pszenną zaś połączyć z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia, wymieszać. Przesiać do masy z żółtek i ostrożnie wymieszać. Na koniec dodawać porcjami pianę z białek i wymieszać delikatnie( ręcznie, nie mikserem). Ciasto przełożyć do wyłożonej pergaminem blachy i piec przez około 25- 30 minut w temperaturze 180 stopni. Śmietanę kremówkę należy ubić na sztywno. Krem w proszku rozprowadzić mlekiem i ubić wg wskazówek podanych na opakowaniu. Do kremu dodać zmielony dwukrotnie twaróg i wymieszać na gładką, jednolitą masę. Na koniec dodać ubitą na sztywno śmietanę. Biszkopt należy przekroić na trzy części- blaty. Każdy z nich przełożyć masą śmietanowo- twarogową. Wierzch i boki posmarować kremem i posypać okruszkami z ciasta biszkoptowego.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta