Przepis na Smażone dzwonko z łososia

Dodano przez:
Ile porcji:
2
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
10 m
Czas smażenia:
20 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
3072
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ryby

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Smażone dzwonko z łososia?

Dzwonko z łososia opłukać i osuszyć. Następnie skropić sokiem z cytryny, przyprawić solą, pieprzem i przyprawą do ryb według uznania. Odstawić na godzinkę do zamarynowania. Po tym czasie na patelni rozgrzać olej i masło, rybę obtoczyć w mące z obu stron i położyć na rozgrzany tłuszcz. Łososia smażyć z obu stron po parę minut na złoty kolor.

Podobne przepisy

Łosoś o chrzanowym aromacie

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 180 min.

Data dodania: 2024-03-27

Dodany przez: bernika

Kategoria: Ryby

Sola w panierce kukurydzianej z serem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2024-03-22

Dodany przez: bernika

Kategoria: Ryby

Ryba wigilijna

Ile porcji: 15

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-12-08

Dodany przez: CEZARY

Kategoria: Ryby

Śledź po cygańsku

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-07-18

Dodany przez: malinka

Kategoria: Ryby

Domowe nuggetsy z dorsza

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 70 min.

Data dodania: 2022-10-30

Dodany przez: bernika

Kategoria: Ryby

Grecki dorsz

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-06-10

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ryby