Żółtka jaj oddzielić od białek. Białka należy ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli, zaś żółtka utrzeć z cukrem na puszystą, jasną masę, dodać obie mąki oraz proszek do pieczenia, następnie wymieszać. Do masy dodawać po porcji piany z białek i mieszać bardzo delikatnie do uzyskania jednolitej masy. Masę należy teraz przelać do wyłożonej pergaminem lub wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką, dużej blaszki. Ciasto piec przez około 35- 40 minut w temperaturze 180 stopni. Ciasto wystudzić. Mleko skondensowane słodzone gotować przez około 2,5 godziny w garnku wypełnionym wodą, wystudzić. Masło zmiksować na puszystą masę i ciągle miksując dodawać porcjami ugotowane mleko skondensowane słodzone. Masę wyłożyć na ciasto biszkoptowe. Na masie układać herbatniki namaczane w herbacie wymieszanej z rumem. Z połowy kostki masła, białego cukru i kakao przygotować polewę. Ozdobić nią ciasto.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta