Przepis na Sledzie warstwowe w musztardzie

Dodano przez:
Ile porcji:
5
Łączny czas przyrządzania:
35 min.
Czas przygotowania:
35 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
2193
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ryby

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Sledzie warstwowe w musztardzie?

Śledzie umyć w zimnej wodzie, wymoczyć w wodzie i odcisnąć z wody. Podzielić śledzie na 3-4 części. Cebule obrać i poszatkować w piórka (można też drobno w kostkę).

Śledzie podzielić na 3 części. Pierwszą część wyłożyć do miseczki, skropić delikatnie sokiem z cytryny i wyłożyć 1/3 części cebuli, polać musztardą i łyżką majonezu, dodać 3 kulki ziela angielskiego potem dać drugą część śledzi i znowu cebula, cytryna i musztarda.

Na sam wierzch śledzie cebula i musztarda. Miseczkę przykryć i odstawić do lodówki na drugi dzień.

Podobne przepisy

Łosoś o chrzanowym aromacie

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 180 min.

Data dodania: 2024-03-27

Dodany przez: bernika

Kategoria: Ryby

Mintaj w zalewie

Ile porcji: 20

Czas przyrządzenia: 35 min.

Data dodania: 2022-10-21

Dodany przez: Marta1986

Kategoria: Ryby

Karp gotowany

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-02-18

Dodany przez: bratek

Kategoria: Ryby

Smażona sola

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-10-13

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ryby

Węgorz na parze

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-01-14

Dodany przez: dorlill

Kategoria: Ryby

Hekele śląska sałatka śledziowa

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-10-30

Dodany przez: bernika

Kategoria: Przekąski