Przepis na Śledź siekany

Dodano przez:
Ile porcji:
2
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
3059
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ryby

Zdjęcia

Składniki

  • filet śledziowy matias 50 dag
  • cebule 3 szt.
  • jajka 4 szt.
  • oliwa 4 łyżki
  • ocet winny 1 łyżka
  • cukier 2 łyżki

Jak zrobić Śledź siekany?

Filety wypłukać, zalać zimną wodą tak, by je całkowicie przykrywała. Po 35 minutach moczenia osączyć je z wody, delikatnie osuszyć papierowym ręcznikiem i drobno posiekać. Tak samo posiekać obraną ce­bulę i jaja ugotowane na twardo, dołożyć do śledzi, wymieszać. Wlać oliwę i ocet, starannie wszystko wymieszać i posłodzić. Tak przyrządzone śledzie podaje się na szabat. Oprócz tego robi się jeszcze różne sałat­ki śledziowe, np. z jabł­kiem, jajkami i ziemniaka­mi oraz sosem majonezo­wym lub oliwą.

Podobne przepisy

Grillowany dorsz z pietruszkowym pesto

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 90 min.

Data dodania: 2022-11-01

Dodany przez: bernika

Kategoria: Ryby

Smażone dzwonko z łososia

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-12-22

Dodany przez: monciasz

Kategoria: Ryby

Ryba w cieście naleśnikowym

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-04-09

Dodany przez: weramera

Kategoria: Ryby

Ryba z folii

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2024-03-06

Dodany przez: Junior

Kategoria: Ryby

Paluszkie rybne zapiekane

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-01-21

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Ryby

Pstrąg faszerowany pastą natkową

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2022-12-01

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Ryby