Przepis została opublikowana w dniu: 29.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2112 odwiedzających!
Bon Appétit!
Ciasto- Margarynę utrzeć z cukrem, dodać żółtka, mąkę przesianą z sodą i kakao oraz dżem. Wszystko dokładnie wymieszać, dolewając mleko. Na samym końcu dodać białka ubite na sztywno i delikatnie wymieszać. Ciasto wyłożyć na wysmarowaną blaszkę. Piec w 180 st. C ok. 30 minut.
Masa serowa-Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Gdy zbieleje, dodać żółtka, ser (dwa razy zmielony).Dokładnie wymieszać dosypując budyń, kaszę mannę i mąkę ziemniaczaną. Na samym końcu masę delikatnie połączyć z ubitą na sztywno pianą z białek.
Wystudzone ciasto pokroić wzdłuż na 9 pasków. Prostokątną formę posmarować masłem i wysypać bułką tartą. Na dnie ułożyć wzdłuż 4 paski ciasta – w równych odległościach. Przerwy wypełnić masą serową. Ułożyć drugą warstwę. Na serze umieścić paski ciasta (5 szt.), a między nimi ponownie wypełnić serem. Ciasto włożyć do piekarnika nagrzanego do 190 st.C na ok. 1 godzinę i 15 minut.
Po wystudzeniu udekorować polewą.
Margarynę rozpuścić, zdjąć z ognia wsypać cukier, kakao, wlać mleko i mieszać. Gdy polewa zgęstnieje i ostygnie, polać ciasto.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta