Receptura została dodana w dniu: 21.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2571 osób!
Bon Appétit!
Białka ubijamy na sztywną pianę. Żółtka ucieramy z cukrem do białości. Dalej miksujemy, dodając do masy jajecznej na przemian starte biszkopty, po łyżce orzechów i pianę. Masę przekładamy do natłuszczonej formy. Pieczemy 20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni c.
Krem:
kawę rozpuszczamy w łyżce gorącej wody. Masło ucieramy z cukrem i żółtkiem na parze. Gdy masa zgęstnieje, dodajemy kawę. Ciasto studzimy. Wierzch i boki posmarować cienką warstwą kremu. Tort dekorujemy połówkami orzechów lub czekoladowymi wiórkami temperatura piekarnika: 180oc czas pieczenia: 20 minut
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta