Z mąki, pół szklanki cukru, margaryny, proszku do pieczenia, trzech żółtek żółtek i jednego białka zagniatamy ciasto. Odkładamy do lodówki na 45 minut. W tym czasie przygotowujemy masę serową. Miksujemy ze sobą: ser biały, szklankę cukru, olej, mleko, budyń, sześć żółtek i dwa białka. Serowa masa powinna być rzadka. Ubijamy pianę z sześciu białek. W czasie ubijania stopniowo wsypujemy szklankę cukru. Dużą formę wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy na nią wyjęte z lodówki ciasto. Wylewamy na nie masę sernikową i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni na 45-55 min. Pianę z białek i cukru wykładamy na sernik pod koniec pieczenia na 5 minut przed końcem gdy ten będzie już rumiany. Ciasto wyjmujemy z pieca gdy piana zbrązowieje.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta