Mąkę przesiewamy z kakaem, proszkiem do pieczenia oraz cukrem, wbijamy jaja, dodajemy rozpuszczone masło, wlewamy śmietanę i zagniatamy ciasto. Następnie zawijamy je w folię i wkładamy na godzinę do lodówki. Po wyjęciu rozwałkowujemy je.
Przygotowujemy masę serową.
Żółtka ucieramy z cukrem, wlewamy rozpuszczone masło, ucieramy, wsypujemy budyń oraz zmielony twaróg i ponownie ucieramy. Masę dzielimy na połowę. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, studzimy i wlewamy do połowy masy serowej. Białka ubijamy z solą na sztywną pianę którą dzielimy na 2 części. Połowę piany delikatnie dodajemy do jasnej części ciasta, a pozostałą pianę do ciemnej.
Blachę wykładamy papierem do pieczenia, kładziemy na nią spód ciasta i na przemian nakładamy po łyżce ciemnej i jasnej masy serowej. Sernik pieczemy przez 60 minut w 180 stopniach.
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Ciasta