Przepis na Selery faszerowane

Dodano przez:
Ile porcji:
5
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
726
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Jarskie

Przepis została dodana w dniu: 17.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2715 odwiedzających!
Na zdrowie!

Składniki

Jak zrobić Selery faszerowane?

Selera obrać i ugotować, następnie nadkroić u góry i wydrążyć. Czosnek i cebulę posiekać, podobnie pieczarki. Wszystko wymieszać z pokrojoną wątróbką i natką pietruszki. Przyprawić do smaku. Masą napełniać selery. Układać je w naczyniu żaroodpornym, zalać 1 szklanką wody, posypać parmezanem i zapiekać w temp. 200 stopni przez 20 minut. Mąkę wymieszać z wywarem z gotowania selerów. Zagotować, zalać selery w naczyniu żaroodpornym i zapiekać jeszcze przez 10 minut.

Podobne przepisy

Pieczarki w sosie

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-08-12

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Jarskie

Smażone kuleczki

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-12-17

Dodany przez: malina

Kategoria: Jarskie

Pierogi z warzywami

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-09-06

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Jarskie

Kapusta kwaszona z grzybami

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-07-22

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Jarskie

Pieczarki z czosnkiem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-08-17

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Jarskie

Kopytka podsmażane

Ile porcji: 7

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-04-23

Dodany przez: monika4

Kategoria: Jarskie