Przepis na Selerowo-Pietruszkowy Halibut

Dodano przez:
Ile porcji:
2
艁膮czny czas przyrz膮dzania:
70 min.
Czas przygotowania:
70 m
Data dodania:
Wy艣wietlenia:
2861
Ocena przepisu:
Zobacz tak偶e:
Ryby

Pyszna soczysta rybka bez zb臋dnych panierek.Polecam 馃檪

Zdj臋cia

Sk艂adniki

  • halibut 1/2 kilograma
  • ga艂膮zki natki pietruszki 4 szt - du偶e
  • ga艂膮zki selera 2 sztuki du偶e
  • oliwa z oliwek 1 艂y偶ka
  • cytryna 1/2 sztuka
  • s贸l 3 szczypty
  • pieprz do smaku 3 szczypty
  • folia aluminiowa 2 sztuki w zale偶no艣ci jak kto chce

Akcesoria

  • miska
  • piekarnik
  • blender

Jak zrobi膰 Selerowo-Pietruszkowy Halibut?

Ryb臋 myjemy i osuszamy r臋cznikiem papierowym.

Teraz tak: pietruszk臋 i seler siekamy. Nast臋pnie wk艂adamy do blendera wraz z 艂y偶k膮 oliwy i blenderujemy na g艂adk膮 mas臋. Do miski wk艂adamy ryb臋 i kropimy j膮 porz膮dnie cytryn膮, solimy, pieprzymy a nast臋pnie smarujemy z ka偶dej strony nasz膮 zielon膮 papk膮. Wk艂adamy do lod贸wki na min. 30 minutek. Po tym czasie wyjmujemy ryb臋 i k艂adziemy j膮 na foli臋 aluminiow膮, zawijamy i wk艂adamy do piekarnika rozgrzanego do 200*c. Pieczemy ja 30 minut-potem odkrywamy folie i jeszcze podpiekamy rybk臋 oko艂o 5-10 minutek. Smacznego.

Podobne przepisy

W臋dzona makrela z niespodziank膮

Ile porcji: 2

Czas przyrz膮dzenia: 20 min.

Data dodania: 2024-03-08

Dodany przez: mati

Kategoria: Ryby

Ryby w occie

Ile porcji: 24

Czas przyrz膮dzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-05-06

Dodany przez: ilonar2301

Kategoria: Ryby

Dorsz duszony na li艣ciach

Ile porcji: 2

Czas przyrz膮dzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-01-02

Dodany przez: foczka-ks

Kategoria: Ryby

Rybka sma偶ona

Ile porcji: 4

Czas przyrz膮dzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-01-11

Dodany przez: kiziolek20

Kategoria: Ryby

Tarta z tu艅czykiem

Ile porcji: 4

Czas przyrz膮dzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-09-17

Dodany przez: bernika

Kategoria: Ryby

Sledzie warstwowe w musztardzie

Ile porcji: 5

Czas przyrz膮dzenia: 35 min.

Data dodania: 2022-09-08

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Ryby