Przepis na Schabowy po staropolsku

Dodano przez:
Ile porcji:
8
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
16823
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Klasyka polskiego obiady niedzielnego 😉

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Schabowy po staropolsku?

Schab pokroić w plastry.
Rozbić tłuczkiem do mięsa z obu stron. Posolić i popieprzyć.

Jajka wbić do głębokiego talerza, wlać 4 łyżki zimnej, przegotowanej wody i lekko ubić widelcem.

Schaby panierować w kolejności:
– obsypujemy mąką
– maczamy w jajku
– obsypujemy bułka tartą.
Maczanie w jajku i osypywanie bułka tartą można powtórzyć, wtedy panierka będzie bardziej chrupiąca.

Rozgrzać na patelni olej i smażyć schabowe z obu stron na złoty kolor.

Podobne przepisy

Pieczony kurczak pomarańczowo-miodowy

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 75 min.

Data dodania: 2023-01-09

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Mięsne

Kotlet w sezamowej panierce

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-03-27

Dodany przez: bernika

Kategoria: Mięsne

Kaczka pieczona

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-01-10

Dodany przez: kiziolek20

Kategoria: Mięsne

Szynka w sosie

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-03-31

Dodany przez: Trishelle

Kategoria: Mięsne

Mielone z kiełbasą

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2022-11-24

Dodany przez: enia

Kategoria: Mięsne

Kotlety z serem Izki

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2024-03-12

Dodany przez: Car

Kategoria: Mięsne