Mięso myjemy, osuszamy. Ostrym nożem nacinamy w poprzek włókien dość głęboko, nacieramy solą, pieprzem i zmiażdżonym czosnkiem.Razem z czosnkiem zawijamy w folię spożywczą i wstawiamy do lodówki na 3 godz. Jabłka myjemy, nie obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w dość grube plastry. Sok z cytryny mieszamy z cukrem i łyżką wody.W tym roztworze zanurzamy plastry jabłek i wkładamy je w nacięcia w schabie. Całość obwiązujemy bawełnianą nicią by plastry jabłek i mięsa ciasno do siebie przylegały.Skrapiamy olejem. Pieczemy ok. 60 min w temp. 190 stopni C. Gdy schab się zrumieni polewamy go sokiem jabłkowym. W czasie pieczenia polewamy mięso wytwarzanym sosem.
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne