Przepis na Schab duszony w pieczarkach

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
40 min.
Czas przygotowania:
40 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1384
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Schab duszony w pieczarkach

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Schab duszony w pieczarkach?

Mięso umyć, podzielić na grubsze plastry, natrzeć solą czosnkową i pieprzem, lekko rozbić (można dłonią). Pieczarki umyć, pokroić na plastry. Cebulę obrać, pokroić w piórka. Marchew obrać, umyć, zetrzeć na tarce. Mięso obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać olej, obsmażyć, przygotowane mięso, dodać cebulę i marchew, chwilę przesmażyć. Dodać też pieczarki. Podlać ciepłą wodą i dusić do miękkości, natkę pietruszki opłukać, drobno pokroić, dodać do schabu. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Podobne przepisy

Golonka na kapuście

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 180 min.

Data dodania: 2023-09-28

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Smalec z kiełbasą

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-08-23

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Mięsne

Boczek z grila

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-04-23

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Mięsne

Biała kiełbasa z wody czosnkowa

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-01-01

Dodany przez: Bocja

Kategoria: Mięsne

Jajeczniczka z kiełbaską

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-08-06

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Mięsne

Schab zawijany w boczku

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-09-12

Dodany przez: bernika

Kategoria: Mięsne