Nie często jadamy makaron ryżowy ale jest to jedno z ciekawszych jego zastosowań. Oczywiście można dać inny makaron ale wtedy już to nie będzie „sałatka z makaronem ryżowym” 🙂
Receptura została dodana w dniu: 16.03.2023
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2600 osób!
Smacznego!
Makaron przygotować według opisu na opakowaniu. Pieczarki oczyścić i blanszować 5 minut. Ogórki obrać i pokroić w kostkę, jaja ugotować na twardo i ostudzić.
W misce wymieszać: drobno pokrojony makaron, jaja pokrojone w ósemki, ogórki, ser żółty pokrojony w kosteczkę, posiekany szczypiorek, odcedzone pieczarki i majonez wymieszany z jogurtem.
Dokładnie wymieszać i przyprawić do smaku.
Kategoria: Sałatki
Kategoria: Przekąski
Kategoria: Sałatki
Kategoria: Sałatki
Kategoria: Sałatki
Kategoria: Sałatki