Przepis na tę sałatkę wywodzi się z kuchni tureckiej.
Przepis została opublikowana w dniu: 22.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2535 osób!
Smacznego!
Kuskus przełożyć do miseczki i zalać gorącą wodą. Odstawić na co najmniej 10 minut, aż napęcznieje. Pepperoni oczyścić z nasion i drobniutko posiekać. Dymki, natkę pietruszki i miętę również posiekać. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w drobną kostkę. Napęczniałą kaszę osączyć z nadmiaru wody, jeśli takowy pozostał u wymieszać z koncentratem pomidorowym, przyprawić do smaku solą, pieprzem, papryką i kminkiem. Dodać pepperoni, zieleninę i dymkę. Wymieszać. Na koniec dodać pomidora, oliwę i sok z cytryny, całość wymieszać raz jeszcze i schłodzić.
Kategoria: Sałatki
Kategoria: Sałatki
Kategoria: Sałatki
Kategoria: Sałatki
Kategoria: Sałatki
Kategoria: Sałatki