Brokuła umyć i ugotować w wodzie z dodatkiem soli i cukru. Kukurydzę osączyć z zalewy. Pomidora umyć i pokroić w średnią kostkę. Pora obrać, umyć i pokroić w półplasterki. Ogórka obrać i pokroi w kostkę. Jajka ugotować, wystudzić, obrać i pokroić w kostkę. Składniki można wymieszać lub układać warstwami. Na spód salaterki wyłożyć brokuł podzielony na różyczki. Oprószyć solą i pieprzem. Następnie wyłożyć kukurydzę, pomidory i jajka. Oprószy solą i pieprzem. Na koniec położyć ogórki. Całość zalać sosem przygotowanym ze śmietany i majonezu doprawionego zmiażdżonym czosnkiem, solą i pieprzem. Posypać porem. Schłodzić.
Kategoria: Sałatki
Kategoria: Sałatki
Kategoria: Sałatki
Kategoria: Sałatki
Kategoria: Sałatki
Kategoria: Sałatki