Przepis została dodana w dniu: 17.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2091 odwiedzających!
Smacznego!
Kiełki umyć, wrzucić na minutę do wrzącej, posolonej wody, odcedzić, opłukać zimną wodą, osączyć, zostawić do ostygnięcia. Pieczarki oczyścić, umyć, pokroić w plasterki, skropić sokiem z cytryny. Groszek z puszki odcedzić. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, podzielić na cząstki. Rzodkiewki umyć i pokroić na ćwiartki. Cebulę obrać, drobno posiekać. Liście sałaty wymyć i osączyć. Kiełki, groszek i pieczarki delikatnie wymieszać z zalewą przyrządzoną z oleju, sosu sojowego, octu, cebuli, soli, pieprzu i przeciśniętego przez praskę czosnku. Salaterkę wyścielić liśćmi sałaty, na środku ułożyć sałatkę, a wokół niej ćwiartki pomidorów i rzodkiewek.
Kategoria: Sałatki
Kategoria: Sałatki
Kategoria: Sałatki
Kategoria: Sałatki
Kategoria: Przekąski
Kategoria: Sałatki