Ser pleśniowy kruszymy do miseczki. Dodajemy trochę oliwy i dokładnie rozcieramy ser łyżką. Następnie dodajemy ocet winny, trochę pieprzu i soli do smaku. Składniki łączymy, dodajemy resztę oliwy i wszystko razem dokładnie mieszamy, aż powstanie sos. Cytrynę sparzyć i pokroić w cienkie plasterki. Paprykę umyć, usunąć środek i pokroić w kostkę. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w talarki. Ogórka umyć i pokroić w plasterki. Zieleninę opłukać. Te o większych częściach porwać (nie używać noża) do misy. Dodać cytrynę, paprykę, pomidory i ogórka. Wymieszać. Wierzch polać przygotowanym sosem.
Kategoria: Sałatki
Kategoria: Sałatki
Kategoria: Sałatki
Kategoria: Sałatki
Kategoria: Sałatki
Kategoria: Sałatki